Veteransko PH u petoboju


U subotu 25.05.2019 je u Ptuju, Sloveniji, održano zajedničko Prvenstvo Hrvatske i Slovenije za veterane u petoboju i bacačkom petoboju. Između brojnih kišnih dana, vrijeme nam je dalo prekrasan sunčan dan tako da ni dobri rezultati nisu izostali.

Petoboj se sastojao od skoka udalj, bacanja koplja, trčanja 200 m, bacanja diska i utke na 1500 m za muškare, odnosno 800 m za žene. Bacački petoboj sadrži bacanje kladiva, kugle, diska, koplja i gire. Za svaku od disciplina postoje određene bodovne tablice i formule prema kojima se računaju bodovi u odnosu na ostvarene rezultate, te se ujedno računa i starosni hendikep.

Jasmina Burek je u kategoriji Ž-35 osvojila 1.mjesto oborivši osobni rekord sa 1198 bodova, a Nino Burek u kategoriji M-45 2. mjesto sa skupljenih 2072 boda, također osobni rekord. I u pojedinačnim disciplinama "palo" je nekoliko osobnih i klupskih rekorda.

U bacačkom petoboju nastupio je Franjo Ordanić i u kategoriji M-45 osvojio 1.mjesto. Franji je ovo bio prvi nastup u disciplinama bacanja kladiva, koplja, diska i gire, dok je bacanju kugle oborio osobni rekord bacivši kuglu 7,48 m.

fotoalbum


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/bumbarsport/ak-oroslavje.hr/inc_novost.php on line 94