Treking zagorskim vrhuncima 2018.


U subotu 4. kolovoza 2018. održan je sedmi po redu neformalni Treking zagorskim vrhuncima. Start je bio u 5 sati ispred željezničkog kolodvora u Zaboku.

Planinarskim putem krenulo se na brdo Picelj pa nastavilo hrptom prema Brezovici iznad Krapine. Strmim spustom te jedva prohodnom stazom trekeri su se spustili na cilj prve dionice (oko 28 km) u Podgori Krapinskoj, gdje nam je sudionik treka Nikola Korolija pripremio bogatu okrepu.  Hvala, Nikola! Usponom na Slona započela je druga etapa koja se penje na Strahinčicu. Cilj druge etape je Novi Golubocec (15-ak km). U lokalnoj trgovini opskrbljujemo se dodatnom količinom tekućine jer predstoji zahtjevno penjanje na Ivanščicu u dužini od 20 km. Treća etapa odvijala se pod zrakama ranopopodnevnog sunca te poprilično visokoj temperaturi. U planinarskom domu Pasarićeva kuća na vrhu Ivanščice uzimamo novu dozu tekućine koja će nas sigurno spustiti do hladnog izvora čiste vode kod planinarske kuće u Belcu. U Juranšćini nas čeka dobri duh Janko (Ivanov tata) koji nas autom vraća na početak priče, u Zabok.

Proći 65 km nije problem kad ste u dobrom društvu, pa tako ove godine trek su pohodili: Željka Gašparić i Jelena Miličević te Damir Hršak, Ivan Gašparić, Nikola Korolija, Tomislav Brcko, Ivan Lovrenčić i Branko Barlović.

P.S.

Nije ovo bio samo trkački trening! Svaki sudionik je popio 5 do 8 litara tekućine. Nije loše…?


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/bumbarsport/ak-oroslavje.hr/inc_novost.php on line 94