Seosko-atletske igre (3. kolo Bumbar lige)


U nedjelju 12. kolovoza, u sklopu prezentacije udruga grada Oroslavja, AK Oroslavje organizirao je seosko-atletske igre. Igre su se bodovale za Bumbar ligu – jedinu takvu zagorsku atletsku ligu koja obuhvaća i druge discipline, ne samo trčanje.

U želji da kraljicu sportova približimo što većem broju ljudi, cijela Bumbar liga je besplatna i otvorena za sve – tako su se i ovoga puta priključila djeca i odrasli koji nisu članovi AK Oroslavja. Posebno nas veseli sudjelovanje odraslih sudionika jer su na prvome kolu bili tek sramežljivo u publici – no atletika je zaista zarazna, a svi mi volimo dobru atmosferu, provod i igru, bez obzira na naše godine! Okupilo se preko 30 natjecatelja i njihova publika, neki slučajni prolaznici također su ostali i navijali, a u neki su natjecatelji doputovali i iz drugih gradova – na primjer obitelj Marijanović iz Vrbovca koja nam se najavila i za utorak 14. 8., na naš Cen(t)er.

Dicipline ovoga kola:

  • Bacanje vorteksa
  • Skok udalj s mjesta
  • Sprint u jutenim vrećama
  • Kros trčanje (150 - 300 m)
  • Suvanje kugle (samo odrasli)

Tijekom natjecanja točili smo vodu i sokove, a na kraju podijelili bombone, medalje i nekoliko bonova za jelo i piće na Oro trgu. Odrasli su se imali priliku okušati u bacanju kugle – a pobjednici u kategorijama – Nikolina Zrinski Seitz i Damir Semenić – osvojili su crno odnosno bijelo vino za bambus i gemišt. Čuli smo da su od toga Zagorci tako "jahki" :D

Rezultati uskoro tijekom tjedna – sada smo zauzeti oko organizacije spomenute utrke pa nam oprostite – a do tada uživajte u našem fotoalbumu od 200-tinjak fotografija.

Zahvaljujemo svima, ali najviše malim članovima AK Oroslavja koji su došli i pomogli nam u realizaciji prezentacije našeg kluba – zbog vas je bilo ovako uspješno!

Fotoalbum

Zahvaljujemo i tvrtkama AquafilCRO i ITB internet usluge na pomoći!


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/bumbarsport/ak-oroslavje.hr/inc_novost.php on line 94