Oroslavski noćni cen(t)er 2018.


Povodom obilježavanja dana grada Oroslavja, ali i vlastitoga rođendana, Atletski klub Oroslavje organizirao je 14. kolovoza 2018. godine u 19:00 sati 1. Oroslavski noćni cen(t)er, utrku na 10 km. Osim glavne utrke, odvijale se i rekreativna utrka na 3,3 km, ali i dječje koje su započele jedan sat ranije. Sudionici svih utrka dobili su učesničke medalje. Na glavnoj utrci nastupilo je 89 sudionika, na rekreativnoj 39, a na dječjima 48-ero mališana tj. ukupno je bilo 176 natjecatelja.

Odazvali su se mnogi klubovi, ne samo iz okolice već i iz udaljenih gradova, kao i mnogi respektabilni trkači Hrvatske, ali i rekreativci kojima je ovo bila prva utrka. Zbog znatno uvećanog broja sudionika od očekivanog, organizator je odlučio iznenaditi natjecatelje te napraviti proglašenje i po starosnim kategorijama, a ne samo - kao što je bilo najavljeno - prvo troje ukupno. Upravo iz tog razloga nisu se uz čestitike dijelile klasične medalje na postolju, već pivo i sok. Ukupni pobjednici dobili su unikatne statue orla kako bi ih podsjećale na Oroslavje te im je natočen šampanjac.

Ukupni pobjednici glavne utrke:

 • 1. mjesto Ana Štefulj - AK Sljeme
 • 2. mjesto Tea Faber - AK Dubrovnik
 • 3. mjesto Maja Prahin Hotko - AK Zaprešić
   
 • 1. mjesto Nikola Špoljar - AK Zabok
 • 2. mjesto Marko Gorički - AK Zabok
 • 3. mjesto Damir Hršak - AK Zabok

Rekreativna utrka, baš kao što joj i sam naziv govori, bila je rekreativna. Organizirana je da bi pojedince uvela u svijet rekreacije i sporta te se odvijala pod motom "svi smo mi pobjednici", bez posebnog proglašenja pobjednika – što je i bilo naznačeno u samome raspisu. Svi sudionici te utrke dobili su učesničke medalje u cilju te ostali sadržaj startnog paketa identičan onima s glavne.

Ukupni pobjednici rekreativne utrke:

 • 1. mjesto Helena Gleđa - AK Dubrovnik 
 • 2. mjesto Tena Sakar Vukić - OK Maksimir 
 • 3. mjesto Jana Filipović - AK Zaprešić
   
 • 1. mjesto Ante Živković - AK Dubrovnik
 • 2. mjesto Igor Visinski - AK Zabok/Zagorje Adventure Team
 • 3. mjesto Zdenko Knezić - ind.

Nakon proglašenja uslijedila je tombola tijekom koje smo se dobro nasmijali, ali i razveselili. Stoga zahvaljujemo sponzorima tombole: Run & Treku, Restoranu Špiro, Parku znanosti, Forever proizvodima - Silvija Čičko, Gigatron računalima, Poklon galeriji Latici, trgovini D & M, studiju Diva, a neke je sitnice (koje su vas najviše i nasmijale :D ) kupio AK Oroslavje.

U utrkama u sklopu Oroslavskog noćnog cen(t)era sudjelovali su i članovi AK Oroslavja pa im čestitamo, a posebice mladome Sebastijanu Čičku kojemu je ovo prvi cener i Karlu Komaru (2010.) kao najmlađem sudioniku rekreativne utrke. I njegovom tati što ga je pratio (i izdržao tempo ;-) ):

Članovi AK Oroslavja koji su nastupili na glavnoj utrci:
Sebastijan Čičko, Lilijana Papić, Tatjana Šolaja, Stanko Barlović

Članovi AK Oroslavja koji su nastupili na rekreativnoj utrci:
Karlo Komar, Noa Seitz, Sara Barlović, Sara Cukovečki, Danijela Pater, Nikolina Zrinski Seitz, Silvija Čičko, Gordana Barlović, Petar Posavec

Članovi AK Oroslavja koji su nastupili na dječjim utrkama:
Lucia Kraševac, Ema Šantek, Vid Seitz, Fran Barlović, Petar Barlović, Patrik Pater, Maja Stiplošek, Jan Pater, Morena Čičko, Franka Mikac, Matija Šurina, Lukas Komar

A sada malo osobniji osvrt:

Jednostavno ne mogu ovaj izvještaj napisati neutralno i objektivno! Prije svega, od srca zahvaljujemo svim pojedincima, kao i klubovima na odazivu. Bilo vas je zaista prekrasno vidjeti u tako velikom broju. Posebno hvala onima koju su došli doslovce radi nas – podržati nas. Nadamo se da je sve proteklo u redu - a ako nije, sve prijedloge i kritike uvažavamo za sljedeći put jer nam je želja pružiti vam što ugodniju utrku i što bolji provod. Bio nam je prvi put, vi ste bili fenomenalni. A što se nas tiče, mogu vam samo reći onu omiljenu zagorsku: "Najte kaj zameriti!". Doslovce smo okupili tastove, braću, prijatelje, roditelje naše djece,... kako bi se sve ovo moglo izrealizirati.

Neki naši članovi nisu mogli nastupiti jer su pomagali u realizaciji utrke: Tomislav Brcko, Nino Burek, Branko Barlović, Željko Bulek, Jasmina Burek, T. Burek, Sanja i Vinko Cukovečki, Branko Čičko, Marijan Barlović, Ivan Kraljić.

Hvala Zagorje Adventure Teamu na najavi utrke i na vrećicama, hvala SKI klubu Oroslavje na ogradama za zatvaranje prometa, Policiji na čuvanju, Gordani Kosmat na šatoru za garderobu, kafiću pokraj Konzuma što nam je iste sekunde osigurao vodu, hvala Gradu na omogućavanju ove utrke i svim klubovima koji su obavijestili svoje članove o utrci. Ivanu Doliću i njegovim malim pomoćnicima na pomoći i na fotografijama, Sandri Šamec na fotografijama te našoj djeci Maji Stiplošek, Luciji Kraševac i Matiji Šurini, Jani i Klari Burek na dijeljenju okrepe i medalja...

Hvala i nevremenu koje je, unatoč najavama, odlučilo preskočiti naše Oroslavje zbog Cen(t)era!

Vidimo se!

Rezultati

886 Fotografija na našim FB albumima

Preuzimanje diploma

Medijski podržali:

Run&Trek3sporta.comCroatia long distance running,Oro list 

 

Zahvaljujemo sponzorima:

AquafilCRO

Park znanosti

Run&Trek

Hotel Zagi

ITB internet usluge


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/bumbarsport/ak-oroslavje.hr/inc_novost.php on line 94