Humanitarna utrka za Martinove korake


AK Oroslavje organizira humanitarnu utrku "Za Martinove korake". Startnine novčane nema, već skupljamo higijenske potrepštine: paste za zube, četkice, šamponi,... pidžamice ili papuče koje ste prerasli, slikovnice,... sve što bi Klaićevoj bolnici i djeci koja nemaju svoje, dobro došlo! Plišance ne skupljamo!

PRIJAVEhttps://www.ak-oroslavje.hr/martinovi-koraci.php

Skupljamo i novčane priloge za Martinovo liječenje - to je dobrovoljni prilog, nema veze sa startninom, ništa ne ostaje organizatorima već se sav novac donira Martinovoj mami, Snježani Stepan-Leštek. A sada priča tko je Martin i kako je njegova mama Snježana povezana s Klaićevom bolnicom:

Ne tako davne 2104. godine Martinova je sestra Lucija, tada šestogodišnja djevojčica, izgubila bitku s teškom imunološkom bolešću. Liječila se u Klaićevoj. Od tada Martinova majka nesebično skuplja donacije i odlazi u tu bolnicu uljepšati barem neke trenutke tamošnjim malim bolesnicima.

No sada i Lucijin brat Martin treba pomoć! Martin je odličan učenik osmog razreda koji jako slabo vidi i kreće se isključivo pomoću druge osobe. Za nekoliko mjeseci trebao bi na drugu kuru terapije robotikom u poliklinici Glavić u Zagrebu, koja bi mu pružila mogućnost samostalnog kretanja. Prvu kuru majka je platila vlastitim novcima, od kredita te nikada nije tražila financijsku pomoć za njega. Ali sada joj moramo pomoći!!! I njoj i njenom Martinu. 

U subotu 8. 12. 2018. u 14:00 na sportskim terenima u Podgori kraj Krapine pretrčite 400 ili 1600 metara za Martina, neka vaši koraci postanu njegova svakodnevnica! Dođite barem 30 minuta ranije radi prijava i zagrijavanja. Pokažite vlastitim primjerom svojoj djeci i drugima, kako treba biti nesebičan i pomagati. Dođite!

Utrka će se održati pod svim vremenskim uvjetima: brzo smo gotovi, za čas se vratimo doma i utoplimo se, nitko se neće rastopiti ni zalediti - a Martinu pomoć treba bez obzira na vrijeme vani!

Prilažemo fotografije Lucije i Martina.

PRIJAVEhttps://www.ak-oroslavje.hr/martinovi-koraci.php

NAGRADE:

Klasičnih nagrada poput medalja neće biti jer smo zaključili da je bolje da se novac NE troši na to, već da se baš sav daje Martinu za liječenje. Trčimo ovoga puta punim srcem! Ali zato ćete moći s naših stranica preuzeti personalizirane diplome sa zahvalom za sudjelovanje!

FB stranica akcije Lucijino svjetlo: https://www.facebook.com/lucijinosvjetlo/

HVALA!!!