Humanitarna utrka


U subotu 8. 12. 2018. smo se okupili u Podgori Krapinskoj na predivnoj humanitarnoj utrci “Za Martinove korake”, u svrhu prikupljanja novčane pomoći za liječenje 15-ogodišnjeg Martina te higijenskih i drugih potrepština za djecu u Klaićevoj bolnici. Utrku je organizirao Atletski klub Oroslavje.

Jutro je započelo kišom, no srećom nas je do starta u 14 sati dočekalo odlično i ne prehladno vrijeme. Okupilo se preko stotinu sudionika: 60 ih je prijavilo i otrčalo neku od dviju utrka na 400 ili na 1600 metara, neki su samo pretrčali 400 metara dug počasni, dodatni krug na poziv organizatora, a neki su donijeli svoje priloge i ostali bodriti natjecatelje, bez da su i sami trčali. Najmlađa sudionica, Vida Komar, stara svega nekoliko tjedana, ujedno je i jedina koja je cijelu utrku - prespavala!

Na utrci od 400 metara pobijedio je veteran AK Oroslavja Stanko Barlović, a drugi i treći došli su Matija Hmelina i Rudolf Pavlina, podmladak istoga kluba. Od žena su prve prošle: Sara Cukovečki, Sara Barlović i Franka Mikac, limačice AK Oroslavja.

Na 1600 m najbrži je bio Neven Čorko iz AK R. Perešina, istog kluba kao i drugoplasirani Zoran Komar, a treći je došao Željko Bulek iz AK Oroslavja. Od žena prva je došla Jasmina Burek iz AK Oroslavja, zatim Ana Tihava kao individualna natjecateljka te Tajana Vdović iz TK Maraton Krapina.

Hvala vam svima na dolasku! Martin je nažalost, zbog viroze izostao s ovog događanja, no planiramo ponoviti natjecanje na proljeće i nadamo se da nas ništa neće spriječiti da i on prijeđe stazu uz nas. Nadamo se i da ćemo se okupiti u još većem broju. Hvala vam i na nesebičnim donacijama.

Prikupilo se puno stvari za djecu iz Klaićeve bolnice. Podsjećamo, otkako je prije četiri godine Martinova, tada šestogodišnja sestra izgubila bitku s bolešću, njihova majka nesebično prikuplja sve potrebno za tamošnje pacijente i odnosi im donacije i uveseljava ih. I na taj su način povezane ove priče o prikupljanju sredstava za bolnicu i novaca za Martina kojem treba druga kura terapije robotikom koja bi mu olakšala kretanje. Prvu kuru roditelji su platili sami, na kredit i nisu nikada do sada tražili pomoć.

Osim pun oveći prtljažnik stvarima za mališane iz Klaićeve, prikupili smo do 6,600 kuna za pomoć Martinovom liječenju! Donicije još pristižu jer su se počeli javljati i ljudi koji nisu mogli prisustvovati samoj utrci, ali su naknadno otrčali neku dionicu i uplatili direktno na račun njegove mame. Sitna je to kap u moru ovih troškova, ali je od srca i nadamo se da će uz naše sljedeće organizacije te uz organizacije drugih udruga i ustanova, nešto i pomoći.

Klasičnih nagrada i medalja nije bilo jer nam je bilo u interesu što više novaca uručiti Martinu. No zato ćete uskoro moći s naših stranica www.ak-oroslavje.hr preuzeti personalizirane zahvalnice za sudjelovanje, s vašim imenom i rezultatom.

Hvala i roditeljima i djeci AK Oroslavja koji su svoje priloge ostavili na treningu jer su bili spriječeni danas doći!

Hvala medijima koji su podržali ovu akciju i najavili utrku: Zagorje.com, Zagorski list, 3sporta.com, Zagorje International, Radio Hrv. Zagorje Krapina te OŠ A. Cesarec iz Krapine koji je obavijestio svoje učenike na našu zamolbu, ali i drugima koje smo možda previdjeli u ovome trenutku. Hvala i svima vama koji ste putem Facebooka ili na sličan način, dijelili objavu o utrci. Hvala zagorskim klubovima na odazivu: TK Maraton Krapina, AK Rudolf Perešin, AK Zabok te naravno, svim ostalim sudionicima!

Rezultati

Fotoalbum


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/bumbarsport/ak-oroslavje.hr/inc_novost.php on line 94