AK Oroslavje - najuspješniji zagorski klub na HALS-u


HALS - Hrvatska atletska liga sjever, prestižno natjecanje u atletici iz kalendara Hrvatskog atletskog saveza, koje okuplja klubove iz: Varaždinske, Zagrebačke, Koprivničko-križevačke, Međimurske, Virovitičko-podravske, Krapinsko-zagorske, Bjelovarsko-bilogorske, Sisačko-moslavačke, Karlovačke, Brodsko-posavske županije i Grada Zagreba. Sudionici se imaju priliku okušati u svakoj atletskoj disciplini, koje su prilagođene njihovom uzrastu.

Od ukupno 27 klubova koji su sudjelovali, Atletski klub Oroslavje završio je kao 15. klub u ukupnom poretku i kao uvjerljivo najbolje plasirani klub iz Zagorja, što je veliki uspjeh za prvu godinu nastupa s našom novom atletskom školom, jer su se svi naši natjecatelji po prvi puta našli u ovome sportu. 

Samo dva "uvodna" kola trebala su nam da naši najmlađi počnu osvajati motivacijske medalje do kojih je, zbog velike konkurencije, teško doći. I od tada u svakom smo kolu nešto osvojili. Najveći broj medalja osvojila je limačica Sara Cukovečki (200m i vorteks), a osvajali su ih i Martin Potočki (200m) te Jairah Šegon (vorteks) i  Leda Mrnjec (vorteks). Napominjemo da je ovo ekipno natjecanje među klubovima te se ukupan plasman vrednuje po bodovima koje osvajaju natjecatelji, a medalje osvajaju samo najmlađi limači i limačice kao motivaciju. Stoga je najveći uspjeh donijela naša kategorija mlađih kadeta (2005. i 2006. godište) koji su svojim bodovima naš klub doveli na sam vrh, do petog mjesta!

Pohvaljujemo i naše dvije članice, Saru Cukovečki i Klaru Burek koje su nastupile na svakom kolu HALS-a, često se odričući igre, druženja s ostalim prijateljima ili odmora!

Sjedeće nedjelje nam slijedi još i pojedinačno prvenstvo HALS-a.

U AK Oroslavju baš svako dijete ima priliku odlaziti na natjecanja s nama jer svi nas vesele i sve ih jednako poštujemo, ali isto tako, nije obavezno. Posebno nas veseli da smo čak 40-ero natjecatelja uveli u ovo natjecanje za koje smatramo da svaki klub koji se bavi atletikom mora(!) pružiti svojim članovima. I ta nas je zavidna brojka smjestila u sam vrh po brojnosti natjecatelja po klubovima koji su nastupili na HALS-u.

AK Oroslavje organizira treninge po tri puta na tjedan u Krapini i u Oroslavju, a ovim je uspjehom i po brojnosti i po rezultatu dokazao da se djeca trenirajući s nama mogu i zabaviti, ali i ostvariti hvalevrijedne rezultate iako su nam uvjeti za treniranje praktički nikakvi: nemamo dostupnu ni atletsku stazu, ni veliku sportsku dvoranu, ni bacalište,... Ali nadamo se da će se i to uskoro promijeniti. Osim samog sportskog razvoja, želimo djecu naučiti i druge životne vrijednosti i poštivanje različitosti pa smo ih vodili u obilazak Zadra u sklopu sudjelovanja na tamošnjem natjecanju i npr. u Muzej krapinskih neandertalaca, a uskoro planiramo i druge aktivnosti, čim nastupi "zatišje" od ovosezonskih natjecanja.

Za sve detalje oko treninga pogledajte na www.ak-oroslavje.hr ili nazovite 092/18-99-545.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/bumbarsport/ak-oroslavje.hr/inc_novost.php on line 94