Reumatlon 2018. - 3. mjesto za Damjana


Četvero članova AK Oroslavja u subotu 20. listopada 2018. nastupilo je na humanitarnim utrkama Reumatlon i Minireumatlon za djecu - Patrik Pater i Damjan Grabušić na 800 m dječje utrke te Monika Grabušić i Danijela Pater, naše "školarke", na 5 km dugoj utrci. Svakako ističemo da je Damjan ušao u cilj kao 3. dječak od ukupno 298 djece i to nakon "ponovljene" utrke. Naime, nekom pogreškom proglašen je start dok nisu sva djeca startala te su ovi koji su pretrčali, morali ponoviti svih 800 metara!
 
Prenosimo osvrt jedne od sudionica, Monike: 
 
U  subotu smo  se odlično zabavili na humanitarnoj utrci Reumatlon i Minireumatlon za djecu oboljelu od reumatskih bolesti. Vrijeme je bilo odlično, nikad bolje do sad: ugodno, blago sunce. Dobili smo super majice i ostale popratne stvari . 
 
Lijepo smo se ugrijali sa studentima s Kineziološkog fakulteta i to dva puta, jer su pomaknuli vrijeme starta (super, ko da su mene pitali! To mi je išlo u prilog - baš mi je trebala koja minutica da se priberem). Tako da smo Danijela i ja započele utrku s još hrpom ljudi oko 11.30 sati. Dobro smo se  držale obje, svaka u svom tempu. Mi smo to otrčale  stvarno onako humanitarno, ali i oborile VLASTITE rekorde, ostalo nas ne zanima!!!
 
Dakle, još uvijek se držimo dvoznamenkastog mjesta: ja sam 34. žena od 122, a Danijela je 53.
Obje smo bile oduševljene kad smo vidjele da smo imale bolji tempo od prije mjesec dana  na utrci "Europa Dona". Ipak idemo naprijed, a mislim da je to bitno.
 
Damjan i Patrik su otrčali dobrih 1,6km jer je  netko prvi puta rekao "tri, četiri, sad!" pa je cijela hrpa djece krenula i nitko ih nije mogao zaustaviti. Nakon prvih otrčanih 800m morali su još jednom.
 
Damjan je bio 5. u ukupnom poretku od 298 djece, a 3. od svih dječaka. Zapisani su samo prvih nekoliko pristiglih tako da ne znamo točan Patrikov plasman, ali bio je super.
 
Damjan je bio jako oduševljen jer je iznenadio sve nas i samog sebe, posebice kada su kasnije proglašavali pobjednike po kategorijama djevojčica i dječaka.
 
Stalno moram doma gledati neke vježbe kad dođe s treninga atletike, danas  me već tjera: ''Mama, hajdemo one skipiće vježbat'" - pa uzbuđeno govori ovo ili ono...
 
Nakon svega smo se malo poigrali na igralištima na Bundeku i krenuli kućama... veseli, puni dojmova!

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/bumbarsport/ak-oroslavje.hr/inc_novost.php on line 94