Prvenstvo Hrvatske u višebojima za veterane 2018


Na zagrebačkom stadionu "Mladost", 21. listopada 2018. održalo se Međunarodno otvoreno Prvenstvo Hrvatske u višebojima za veterane. Ovogodišnji petoboj sastojao se od: skoka udalj, bacanja koplja, sprinta na 200 m, bacanja diska te trčanja na 1500m za muške odnosno 800 m za žene. U takvoj disciplini po prvi su se puta okušali naši članovi (i treneri) Nino Burek i Jasmina Burek. Gledajući pojedinačne discipline, Nino je u svemu oborio osobni rekord. Jasmina je po prvi puta nastupila na svakoj od navedenih disciplina osim na bacanju diska u kojem je također oborila osobni rekord.

Višeboj je vrlo zahtjevan jer od sudionika traži znanje u mnogo različitih disciplina - od bacanja, skokova, sprinteva i dužih pruga... te ne čudi što okuplja manji broj spremnih natjecatelja. Neobičan je osjećaj nakon sprinta krenuti na bacanja, a tijelo je još umorno. Zanimljivo, i Nino i Jasmina pretrčali su već nekoliko maratona, ali slažu se da ove kraće stadionske discipline ipak teže!

Nakon natjecanja okrijepili smo se pivom (pivo namjerno na prvom mjestu :D ), ručkom i desertom te čekali proglašenje. Od članova AK Oroslavja Jasmina Burek zauzela je prvo mjesto u svojoj kategoriji, a Nino Burek drugo. Od žena na prvenstvu Hrvatske ukupno pobjednica je bila Božica Šorgić (AK Maksimir), a od muškaraca Branimir Samac (HAAK Mladost). Najbolje plasirani muškarac bio je iz Slovenije, Zdravko Mauko.

Čestitke svim natjecateljima, ali i organizatorima!


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/bumbarsport/ak-oroslavje.hr/inc_novost.php on line 94