Dvoransko kadetsko prvenstvo Hrvatske


Ovogodišnju natjecateljsku sezonu jučer smo otvorili nastupom na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske za kadete i kadetkinje te mlađe kadete i kadetkinje u organiziciji HAAK-a Mladost u novoj atletskoj dvorani u Zagrebu na velesajmu. Nastupilo je preko 600 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Mi smo nastupili s 27 članova naše atletske škole od kojih je njih 14 nastupilo za AK Oroslavje, a 13 za HAAK Mladost. Bilo je to ujedno i prvo dvoransko PH za kadete na koje su se održavale i discipline trčanja dulje od 60m - kružne utrke.

Ne znamo koje bi rezultate mogli posebno izdvojiti jer su svi bili odlični.. ma najbolji. Dali su sve od sebe na "terenu", a oko terena su bili također odlični, mogli bi reći uzorni. Ali idemo redom,....

Franka Mikac oborila je klupski rekord u skok udalj s 3,50 m iako je tek limačica. U dalj su kod dečkiju skakali Jan Pater i Matija Šurina i oborili si osobne rekorde.

Sara Cukovečki je bacila kuglu od 2 kg također rekordnih 8,32 m, a Lucija Jagečić samo dva cm manje kuglu od 3 kg. Kuglu je do osobnog rekorda bacila i Valentina Jagečić. Utrku na 3000 m požrtvovno je istrčao Rudolf Pavlina, hrabro se držao vodeće skupine do trećine utrke, isto kao i Luka Šimudvarac na 800m.

Odličan je bio i Vito Varović Vukić na 200 m s rezultatom 31,43 sekundi, Adrijan Zajec samo nešto malo sporiji s 32,08... Luka Posilović, Martin Potočki i Lukas Patarčić... svi redom također brži od starog klupskog rekorda za ml. kadete na 200 m! Elena Posilović i Vito Vrbanović su odlično prvi puta je trčali utrku na 200 m.

Jučer su možda najhrabrije bile Jana Šalec, Sara Barlović i Elizabeta Šamec koje su nastupile na 60 m, odnosno 55 m s preponama, izuzetno tehnički zahtjevnoj sprinterskoj disciplini. A zasigurno nije lako bilo ni Dragani Žilić koja je "brzo prehodala" 2000 m.

Klupski rekord je oborila i Gabriela Dolenec na 60 m i sad iznosi 9,46. Na istoj distanci na razini osobnog rekorda trčala je i Tesa Jenko. Dečki Jan KontakAntonio Hušnjak i Neo Gredičak imali su odlične utrke u svojim prvim nastupima na 60 m. 

Matija Hmelina bacio je kuglu tešku 4 kg 6,70 m... samo 4 cm manje od  hica kojeg je imao s kuglom od 3 kg postignutug prije samo nekoliko mjeseci! Jurica Horvat je također oborio osobni rekord u bacanju kugle od 3 kg za 85 cm.

Maja Stiplošek je nastupila samo u štafetnoj utrci 4x200m. U štafetama smo imali predstavine u ml. kadetima i ml. kadetkinja kompleno za AK Oroslavje i za HAAK Mladost mlađe kadete, a i još su neki trčali svoje izmjene.

Sve u svemu, odlično organizirano masovno natjecanje od strane HAAK Mladost na čemu im čestitamo... A također i našim malim natjecateljima koji su bili strpljivi, uredni, disciplinirani... ma najbolji... iako je natjecanje trajalo skoro 10 sati. A kako im je bilo dovoljno govori podatak da su djeca vikala vozaču autobusa da vozi sporije kako bi što kasnije došli doma.

 


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/bumbarsport/ak-oroslavje.hr/inc_novost.php on line 94