5. kolo HALS-a


Još jedan bogati vikend za nama, no ovaj ćemo tekst posvetiti skupini kojoj smo najviše okrenuti – našem pomlatku i njihovom nastupu 30. rujna 2018. na 5. kolu HALS-a u Čakovcu na kojem je nastupilo 10 naših natjecatelja, a treneri iz tog razloga nisu nastupili na prvenstvu Hrvatske u polumaratonu.

Teško je ovoga puta izdvojiti neko dijete su gotovo svi poprilično pomaknuli svoje rekorde u odnosu na prethodno kolo u lipnju. Osim kratke dvotjedne pauze, AK Oroslavje nije imao nikakav ljetni raspust već su sva djeca imala priliku ugodno i korisno popuniti svoje vrijeme i održavati navike, ali i kondiciju – što se sada u konačnici i vidjelo na onima koji su dolazili redovito.

Ipak, najviše pozornosti zaslužuje naša Sara Cukovečki (2008.) koja se natjecala u dvije discipline i iz obje oborila osobne rekorde i osvojila broncu, a bila je i članica štafete (4x60 – Barlović, Stiplošek, Mikac, Cukovečki) koja je osvojila lijepo, naše osad najbolje, osmo mjesto od ukupno 13 štafeti limačica uz rekord kluba. Sara je na prvome kolu održanome 15. travnja vorteks bacila 19,51 m, a 200 m je istrčala za 35,86. Trudom i redovitošću na treninzima Sara je sada bacila čak 28,45 metara i istu dionicu od 200 m pretrčala za 33,12 te se tako, s početničkog poretka na dnu ljestvice, popela na sam njen vrh!

Pa kako onda ne pohvaliti i Morenu Čičko, Klaru Burek, Patrika Patera, Saru Barlović i Sebastijana Čička koji su također oborili vlastite rekorde; Luciju Kraševac (prvi nastup na 100m) i Maju Stiplošek na izvrsnoj borbi; ili ne poželjeti dobrodošlicu Rudolfu Pavlini i Franki Mikac kojima je ovo prvi nastup na HALS-u te su nas ugodno iznenadili? Trenerica Jasmina Burek oborila je osobni rekord u bacanju kugle za 39 cm (4kg, 7,33 m) i osvojila 3. mjesto ukupno među ženama.

Na kraju, kao po običaju - zaustavljanje u parku u Varaždinu i klupsko čašćenje natjecatelja sladoledom, a trenera zasluženom kavicom.

Fotogalerija na Facebooku

Rezultati 5.kola

 


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/bumbarsport/ak-oroslavje.hr/inc_novost.php on line 94